Omroep Helmond is de publieke lokale omroep voor Helmond. Wij hebben een website, tv- en radio-uitzendingen en wij zijn actief op Facebook, Twitter en Instagram.

De omroep wordt gerund door ongeveer zestig vrijwilligers onder leiding van een professionele hoofdredacteur.

Omroep Helmond is in een proces verwikkeld om te komen tot een fusie met het digitale platform Ditisonzewijk.nl. Het bestuur is nog niet compleet en zoekt nog nieuwe bestuursleden. Er wordt nagedacht over een nieuwe naam en een nieuw programma.

De hoofdvestiging van Omroep Helmond is nu nog in de Cacaofabriek, maar wordt eind dit jaar verplaatst naar de vijfde verdieping van het LEV-gebouw, waar de redactie van Ditisonzewijk.nl al is gevestigd.

In het LEV-gebouw is ruimte voor een nieuwe studio. De bedoeling is dat deze eind van het jaar is ingericht (zie elders op deze website de mogelijkheid om voor de nieuwe studio te doneren).

Omroep Helmond heeft als taak om alle inwoners van Helmond te infomeren over de belangrijkste gebeurtenissen in de gemeente. Daarbij wil de omroep vooral verbindend zijn. OH biedt een platform aan alle organisaties in de gemeente. De ene keer alleen online, dan weer via tv- en radioprogramma’s.

We zoeken:

– socialmedia beheerder
– cameramensen
– editors
– redactieleden 
– salesondersteuning
– radiomakers
– techniek

Wat heb je nodig? Tijd (paar uur per week), energie, ideeën en nieuwsgierigheid.

Belangstelling? Vul dan het contactformulier in.